Lauantaina Vasemmistoliitto avasi vaalikampanjansa teemalla: oikeasti vasemmalla. Lauseella viitataan ensisijaisesti demareihin, jotka ovat vasemmalla ainoastaan vaalien alla. Oikeasti vasemmalla -sloganin voi myös tulkita viittaavan kokoomuksen vuoden takaiseen presidentinvaalikampanjaan, jossa Sauli Niinistö julistautui työväen presidentiksi.

Ennen kaikkea oikeasti vasemmalla -lause mielestäni penää puolueilta tietynlaista rehellisyyttä. Jos vaalien alla luvataan jotakin, niin ei pidä heti hallitukseen pääsyn jälkeen toimia vastoin näitä lupauksia. Ihmisiä ei pidä sumuttaa väittämällä olevansa jotakin, mitä ei ole.

Näin vaalien alla näyttää siltä, että kaikki poliitikot ja puolueet laidasta laitaan ovat esimerkiksi opiskelijoiden, eläkeläisten, työttömien, pätkätyöläisten, hoitajien tai milloin minkin ryhmän asialla. Järjestäen kaikki ovat sitä mieltä, että edellä mainittujen ryhmien asiat on saatava kuntoon.

Kuitenkin opiskelijoiden, eläkeläisten, pätkätyöläisten, hoitoalan ja monen muun asiat ovat olleet rempallaan jo kauan, eikä niille ole tehty mitään. Päinvastoin, asiat ovat menneet huonompaan suuntaan. Miten ne samat päättäjät, jotka ajavat hyvinvointivaltiota alas, tekisivät nyt jotakin merkittävää näiden asioiden parantamiseksi?

Liian usein ihmisille uskotellaan, että asioiden kuuluu mennä tietyllä tavalla, ja että vaihtoehtoa ei ole. Todellisuudessa kuitenkin se, millä tolalla asiat ovat, riippuu ihmisistä päätösten takana. Oikeasti palveluja ei tarvitse kilpailuttaa, eikä työn tarvitse olla tuottavaa, jotta siitä voitaisiin maksaa kunnon palkka.

Vasemmistoliiton eduskuntavaaliohjelmaan voi tutustua

täällä.