Nyt kun Suomeen on todennäköisesti tulossa porvarihallitus, on oivallinen aika sanoa muutama sana vastakkainasettelusta. Oikeiston mielestä nimittäin vastakkainasettelun aika on ohi. Oikeiston mielestä vasemmistopuolueet ja ay-liike pitävät vastakkainasettelun ilmapiiriä keinotekoisesti yllä.

Itse toivoisin, että vastakkainasettelun aika oikeasti olisi ohi. Toivoisin, että eläisimme yhteiskunnassa, jossa vastakkainasettelua ei ole. Valitettavasti vastakkainasettelua on ja tulee olemaan niin kauan kuin yhteiskunnallinen tilanne sitä aiheuttaa.

Vastakkainasettelua ei synny tyhjästä vain huvin vuoksi. SAK:n mainokset, ay-liike tai vasemmistopuolueet eivät aiheuta vastakkainasettelua. Vastakkainasettelua aiheuttaa yhteiskunnallinen eriarvoisuus: se, että toiset ovat paremmassa ja toiset huonommassa asemassa kuin toiset. Turha syyttää vastakkainasettelun lietsomisesta niitä, jotka yrittävät sitä poistaa. Vastakkainasettelun todellinen aiheuttaja on oikeistolainen kylmä ja kova politiikka, jossa rikkaille annetaan veronkevennyksiä ja köyhien asemaa huononnetaan leikkaamalla erilaisia tukia tai supistamalla palveluita.

Tällä hetkellä yhteiskuntamme jakautuu yhä enemmän kahtia. Pätkä- ja silpputyöt ovat arkipäivää ja lapsiköyhyys on lisääntynyt hälyttävästi. Kunnat ovat talousvaikeuksissa ja julkisia palveluja ajetaan alas. Jännittävää, että porvarit, jotka hokevat vastakkainasettelun ajan olevan ohi, eivät kuitenkaan ole valmiita eriarvoisuuden vähentämiseen, mikä on ainoa keino vastakkainasettelun todelliseen poistamiseen.

Vastakkainasettelun aika on ohi -lause ei siis tainnutkaan olla syväluotaava analyysi yhteiskuntamme nykytilasta - ainoastaan mainostoimiston älynväläys hienoksi mainoskampanjaksi.