Oikeisto voitti, vasemmisto hävisi. Näin paljon ei olisi harmittanut Vasemmistoliiton paikan menetys, jos vasemmistolla muuten Euroopassa olisi mennyt hyvin. Mutta kun ei. Vasemmistoryhmän lisäksi myös demariryhmä koki tappion.

Pelottaa.

Miten käy ihmisten? Työntekijöiden? Maahanmuuttajien? Ympäristön ja eläinten? Palvelujen?

 

Äänestysprosentti sekä Suomessa että muualla Euroopassa jäi kammottavan alhaiseksi, demokratiasta ei tietoakaan.

 

Nyt on siis vasemmiston uudistuksen aika. (Niin kuin on ollut jo pitkään.) Konkretiaa peliin ja johdonmukaista asioiden eteenpäin viemistä. En tiedä mihin vihreiden suosio perustuu, mutta ehkä vihreillä on ainakin joitain sellaisia teemoja, joita tuodaan johdonmukaisesti esille yhä uudestaan ja uudestaan. Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on ainakin sellainen, joka aina liitetään vihreisiin ja joka on ihmisille tärkeä teema. Varmaan myös perinteinen vasemmisto-oikeisto –ajattelu tuntuu monista ihmisistä nykyään vanhanaikaiselta, varsinkin kun vasemmiston ja oikeiston ero on hämärtynyt teoissa ja käytännön politiikassa, ainakin siltä osin mitä se ulospäin näkyy. Siksikin vihreä puolue on monelle helpompi valinta. Perussuomalaisista en edes viitsi kirjoittaa mitään, puolue tuntuu niin vastenmieliseltä. Voi vasemmisto, minkä teit, miksi et antanut uskottavaa vaihtoehtoa.

 

Jos tästä jotakin positiivista yrittää keksiä, niin ainakin Vasemmistoliiton nuoret, loistavat ehdokkaat Jussi Saramo, Anna Mikkola ja Aino-Kaisa Pekonen saivat hienot äänisaaliit! Eduskuntavaaleissa sitten läpi! Eikä tämä vaikuta ainakaan lannistavasti, päinvastoin, siihen, miten me vasemmistonuoret ja muut kansalaisjärjestöaktiivit toimimme pienissä suurissa asioissa paremman maailman puolesta. Hyvä esimerkki ja tärkeä vaikuttamisen tapa on vaikkapa Vasemmistonuorten ilmastokampanja, jonka tarkoitus on edistää mahdollisimman tehokasta ilmastonmuutoksen torjuntaa lobbauksen ja kansalaistoiminnan keinoin. Kampanja huipentuu  Kööpenhaminan ilmastokokoukseen loppuvuonna 2009, jonne järjestetään bussikuljetukset mielenositukseen osallistuville. Lue lisää täältä.